Musikkårens UngdomsorkesternTrumpetsektion i orkestern

Ungdomsorkestern är kärnan i Växjöskolornas musikkår. Här spelar alla som har några års övning bakom sig. Oftast har man börjat på högstadiet i skolan, men ibland kan det bli tidigare. De flesta som börjar i ungdomsorkestern har spelat några år i aspirantorkestern. Vi har också musikanter utanför Växjö, som börjar spela i orkestern när dom börjar gymnasieskolan eller universitet.

Många spelar i ungdomsorkestern tills man gått ut gymnasiet, men vi har idag även många som stannar några år till. Sista åren har vi fått flera musikanter från Linneuniversitet.

Repertoaren består av allt från marscher till orkesterverk. När orkestern marscherar på stan använder de antingen blå uniform eller "tomtekläder". Orkestern har ca 40 framträdanden per år i form av stadsparader eller konserter.

När man spelar i Ungdomsorkestern, får man många vänner och man blir ett tätt sammansvetsat gäng. Alla pengar som man spelar in under året sparas till en ordentlig sommarresa varje år. Man har rest till Italien, Skottland, Island, USA och många andra. resemål. Resan kombineras givetvis med ett fåtal spelningar.

Om du är intresserad att gå med i ungdomsorkestern, anmäl dig då på under rubriken "Börja spela".

 
  

VÅRA SPONSORER

VÄXJÖ KOMMUN

logo2_small

 Växjö färg och tapet

 Sharp Center Växjö

 

  

VSM samarbetar med

medborgarskolan logga.liten

lessebo_kulturskola

Alvesta Kommun

kulturskolan_logga_ai

VSM är medlem i

Riksförbundet Unga Musikanter