Växjöskolornas musikkår, VSM  

Växjöskolornas Musikkår startades 1945 av Bertil Ullbrandt och leddes sedan under många år av Carl Johan Bergmarker. Sedan dess har musikkåren paraderat på Växjös gator. Under vintern är VSM mest känd som Tomteorkestern. Det finns också orkestrar för juniorer och nybörjare. I VSMs orkestrar finns ungdomar i åldrarna 7-25 år. VSM är en fristående musikkår som drivs av föräldrar och ungdomarna själva.

Alla som spelar i VSM har möjlighet att få undervisning på sitt instrument. Orkestern äger en stor mängd instrument som kan hyras terminsvis. Vi erbjuder undervisning i alla typer av blåsinstrument samt slagverk. Undervisningen bedrivs av välutbildade musikpedagoger på olika skolor i Växjö på eftermiddags- eller kvällstid. Är Du nybörjare kan Du ta lektioner någon termin innan Du börjar i orkestern. Flera av våra orkestermedlemmar tar lektioner inom den kommunala musikskolan/kulturskolan men spelar i någon av våra orkestrar.

Både Aspirantorkestern och Ungdomsorkestern övar varje söndag på Fagrabäckskolan. Aspiranterna träffas mellan 17.00-18.00, Ungdomsorkestern mellan 17.00-19.00. Du är välkommen att komma och lyssna om Du vill.

Varje år gör Ungdomsorkestern någon typ av resa, oftast besöker vi ett annat europeiskt land. Resan innehåller framförallt kulturella och musikaliska inslag men givetvis finns det även utrymme för nöjen och avkoppling. Aspirantorkestern gör varje höst en Weekendresa med inslag av "äventyr".

VSM har en föräldraförening som arbetar mycket aktivt för ungdomarna. Medlemsavgiften (300:-/år per familj) går oavkortat till aktiviteter för ungdomarna. Ordförande i föräldraföreningens styrelse är Magnus Hellgren.

Adress: Växjöskolrnas musikkår c/o Stellan Bresch, Storgatan 40, 365 41 Hovmantorp, tel: 070-5575960
Organisationsnummer: 829502-0385
Bankgiro: 613-7715

 
  

VÅRA SPONSORER

VÄXJÖ KOMMUN

logo2_small

 Växjö färg och tapet

 Sharp Center Växjö

 

  

VSM samarbetar med

medborgarskolan logga.liten

lessebo_kulturskola

Alvesta Kommun

kulturskolan_logga_ai

VSM är medlem i

Riksförbundet Unga Musikanter