Spännande satsning i Växjö och Venedig med Kulturama Preparandums Cheerleading (KPC) och Växjöskolornas Musikkår!

Kulturama Preparandums Cheerleading (KPC) och Växj

Kulturama Preparandums Cheerleading (KPC) och Växjöskolornas Musikkår

Under våren ska Växjöskolornas Musikkår och KPC öva in ett stort musik- och dansprogram. Målet för projektet är att vara med på den stora orkesterfestivalen i Venedig (Lido De Jesolo) i Italien, där de kommer att sammanstråla med ett tiotal andra musikkårer från Sverige. Växjöungdomarna bjuder på ett spännande koncept med Cheerleadingtjejer som dansar till blåsmusiken.

För att få ihop projektet har musikkåren repeterat in ny musik som tjejerna kan dansa till. På repertoaren finns bland annat Aviciis ”Wake Me Up", Coldplays ”Viva La Vida” och gamla diskonummer som ”Hot Stuff” och ”Hooked on a Feeling”. Det är en spännande mix mellan traditionell blåsmusik och modern musik – där Cheerleadingtjejerna lyfter hela föreställningen med dans och rörelse.

Den 27 juni åker en hel buss med Cheerleadingtjejer och musikanter till Italien. Väl nere i Italien ska de ha tre stycken kvällsföreställningar inför en publik på omkring tusen personen. Sista kvällen avslutas festivalen med ett gemensamt program där 300 musikanter, Cheerleadlingtjejer och drillflickor gör en gemensam föreställning.

Det blir givetvis tid för sol, bad och annat nere i Italien. Vi ska även besöka Venedig under en heldag och se på alla historiska byggnader. Vi är åter i Växjö söndagen den 6 juli.2014-03-10

Nyheter

 
Prenumerera på denna sida

Kommande evenemang

Fotbollsspelning Växjö DFF

 

 
  

VÅRA SPONSORER

VÄXJÖ KOMMUN

logo2_small

 Växjö färg och tapet

 Sharp Center Växjö

 

  

VSM samarbetar med

medborgarskolan logga.liten

lessebo_kulturskola

Alvesta Kommun

kulturskolan_logga_ai

VSM är medlem i

Riksförbundet Unga Musikanter