Årets orkesterresa går till musikfestival i Spanien

Spanien Calella

Med sol och musik skall vi ha det roligt i Spanein

En god tradition i Växjöskolornas Musikkår är att vi varje år gör en spännande orkesterresa. Intäkter som orkestern får under året för alla spelningar finansierar orkesterresan. Sista året har musikanterna jobbat hårt med många spelningar och resekassan är full. Därför blir kostnaden per musikant för resan endast 900:- kronor, resten av resan betalas av resekassan.

ORKESTERFESTIVAL I CALELLA

Vi har valt att åka till orkesterfestivalen i Calella. Calella är en äkta turistpärla på den soldränkta Costa del Maresme kusten, norr om Barcelona. Strändernas sport- och nöjesutbud flödar och den gamla stadskärnan bjuder på museer, shoppingstråk och intressanta sevärdheter.

I Katalonien finns många sevärdheter och en mycket vacker natur som man inte bör missa. OS-staden Barcelona finns runt hörnet, och i de små katalanska städerna lever flamencostämningen upp när natten sänker sig.
 

FÖLJANDE INGÅR I RESAN

Tågresa från Växjö till Köpenhamn, Kastrup, flygresa Kastrup – Barcelona och anslutningsbuss Barcelona – Calella. I resan ingår 6 övernattningar på 3***  hotell med helpension. Inkvartering sker i 3- och 4-bäddsrum. Samtliga rum har dusch och toalett. Hotellet har egen swimmingpool och ligger ca 10 minuters promenad från strand/centrum. Dryck till lunch och middag ingår inte. Vi har tillgång till reseledning under hela tiden i Spanien.
 
I resan ingår även den dagsutflykt med buss och guide till Barcelona. Som festivaldeltagare erhåller man också en medalj om man deltar och spelar (vilket vi givetvis gör!). På plats finns notstativ och annan utrustning. Instrument tar vi med oss, det ingår i resekostnaden.

Intresserad att följa med - hör av dig till Växjöskolornas Musikkår.

 
2012-03-05

Nyheter

 
Prenumerera på denna sida

Kommande evenemang

Fotbollsspelning Växjö DFF

 

 
  

VÅRA SPONSORER

VÄXJÖ KOMMUN

logo2_small

 Växjö färg och tapet

 Sharp Center Växjö

 

  

VSM samarbetar med

medborgarskolan logga.liten

lessebo_kulturskola

Alvesta Kommun

kulturskolan_logga_ai

VSM är medlem i

Riksförbundet Unga Musikanter