Brasset tar iBörja spela i VSM!

 

Växjöskolornas Musikkår är en ideell musikskola, som drivs av en föräldraförening med anställda utbildade musiklärare. Målet för skolan är, att alla som vill och har intresse, ska få möjlighet att spela ett instrument i en orkester. Växjöskolornas Musikkår är en mycket aktiv förening med ca 40 offentliga spelningar per år, bl.a. julspelningar, då musikkåren är klädd till Tomteorkester. Det centrala i Växjöskolornas Musikkår är orkesterverksamheten. Orkestrarna kan du läsa om  på orkestersidorna. Att spela och utvecklas tillsammans med andra musikelever är en viktig del i Växjöskolornas musikutbildning, vilket resulterat i att många medlemmar sedermera fortsatt sin musikaliska utveckling inom musikkårer eller musikhögskolor i och utanför landets gränser.

Mellan spelningarna har vi mycket annat roligt för oss. Varje år gör ungdomsorkestern en utlandsresa då vi har kul och spelar. Även Aspirantorkestern åker iväg på en årlig resa. Varje år brukar vi bjuda in rikskända gästdirigenter och professionella musiker till en större övningshelg med avslutande konsert.

Orkestrarna repeterar vanligtvis på fredagar på Fagrabäckskolan. Rekryterna och Aspiranterna repar mellan 17-18 och ungdomsorkestern håller på en timme till.

Undervisning:

För att kunna spela i orkester behöver man undervisning på sitt instrument. Om du är nybörjare börjar du med blockflöjt. Om du redan kan spela börjar du direkt i en av orkestrarna. Vi ordnar musiklärare åt dig. Intagningen är dock beroende av de resurser i form av timmar, lärare, lokaler etc. som Växjöskolornas Musikkår förfogar över. Instrument finns att hyra till låg kostnad.

Vi har mycket bra lärare på Slagverk (trummor, Cymbaler,klockspel etc), Träblås (flöjt, klarinett, sax) och Brass (trumpet,trombon, baryton, tuba, valthorn).
Undervisningen har vi på Växjös skolor, så att du lätt kan ta dig till spellektionen. Du får 15 individuella lektionstillfällen per termin. Lektionstiden är 25 minuter per gång.

Musikinstrument

De musikinstrument som finns att välja bland är följande:
Blockflöjt                    enkelt instrument för att prova att göra musik
Träblåsinstrument        tvärflöjt/piccola, klarinett och saxofon
Brassinstrument          trumpet, trombon, horn, baryton och tuba
Slagverk                     slagverk/trumset

Avgifter

Medlemsavgift                   330kr/termin och familj
Undervisning instrument     910kr/termin
Undervisning blockflöjt       640kr/termin
Instrumenthyra                 370kr/termin

Orkesterverksamheten har ingen avgift

Anmälan

Är Du intresserad av att börja i musikkåren? Gå vidare till anmälningsformuläret här!


Du kan också kontakta:
Ordf Magnus Hellgren
Tel 0733-747518, mail magnus@cil.se
 
  

VÅRA SPONSORER

VÄXJÖ KOMMUN

logo2_small

 Växjö färg och tapet

 Sharp Center Växjö

 

  

VSM samarbetar med

medborgarskolan logga.liten

lessebo_kulturskola

Alvesta Kommun

kulturskolan_logga_ai

VSM är medlem i

Riksförbundet Unga Musikanter